سلام و صد درود خدمت شما عزیزان
این مجله ، مجله سلامت گروه آپادانا که واقعا حاوی مطالب علمی سطح بالایی است که پیشنهاد می کنم چیزی از این مجله را نخونده نذارید که مطالب آن با کمک سایت پر محتوای آفتاب گردآوری شده است و خواندن مقالات می تواند تاثیر بسزایی در سطح آگاهی و علم پزشکی شما در زمینه بهداشت و درمان داشته باشد .
تیتر مطالب پنجمین شماره از این مجله پرطرفدار :

>
توت سفید
>
چگونگی بوجود آمدن جوش
>
آدم هابه زور قد نمی کشند
>
تحرك و تغذیه مناسب، كلید دستیابی به تناسب اندام
>
تاثیرات درمانی خنده
>
آخرین نكات درباره درمان مواد مخدر
>
رادیولوژی فك و دهان وصورت

چگونه در گروه آپادانا عضو شویم ؟
 

مردي با خون سبز شناسايي شد
پزشکان کانادايي هنگام عمل جراحي فردي که از بيماري ميگرن رنج مي برد مشاهده کردند که خون اين مرد مانند قهرمانان مريخي در داستانهي تخيلي به رنگ سبز است.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران ،جراحان بيمارستان سنت پل ونکوور کانادا هنگام عمل جراحي يک مرد 42 ساله در نهايت شگفتي متوجه شدند که خون اين مرد به جاي آنکه قرمز باشد به رنگ سبز است.

گزارش اين رخداد شگفت انگيز که در مجله علمي لانست منتشر شده است، نشان مي دهد که خون اين بيمار در اثر مصرف روزانه دارويي بر پايه "سوماتريپتن" در دوز 200 ميلي گرم به رنگ سبز درآمده است.

بنابراين گزارش، اين مرد 42 ساله کانادايي که از بيماري ميگرن رنج مي برد از اين دارو استفاده مي کرده است.

پزشکان در توضيح علت اين پديده نادر اظهار داشتند که هموگلوبين خون اين بيمار در اثر مصرف بالاي دارويي که برپايه مواد گوگردي ساخته شده به رنگ سبز در آمده است که پس از 5 هفته بعد از قطع دارو خون اين فرد به رنگ طبيعي باز مي گردد.

هموگلوبين، مولکولي است که اکسيژن را در گلبول هاي قرمز جابجا مي کند.
بر اساس داستانهاي تخيلي مريخي ها خون سبز رنگ دارند.

چگونه در گروه آپادانا عضو شویم ؟

 

ایدز در ایران : یک نفر در هر 500 نفر جمعيت
مدير برنامه مشترک سازمان ملل در زمينه ايدز در ايران گفت: "ايران در پيشگيري از بيماري ايدز در منطقه حرف اول را مي‌زند، ولي روند روبه رشد اين بيماري حاکي از آن است که اين اقدامات کمي دير آغاز شده است."


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا دکتر حميدرضا ستايش افزود: "سياست ايران در خصوص پيشگيري از بيماري ايدز يک نوع سياست مثبت است ولي روند رو به رشد اين بيماري و گسترش آن علاوه بر معتادان ترزيقي در بين ديگر اقشار جامعه، حاکي از آن است که اين برنامه در حدود 4 تا 5 سال دير شروع شده است."

دکتر ستايش با اشاره به اين که بر اساس آمار ثبتي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، در حال حاضر 14 هزار و 500 نفر در کشور به اين بيماري مبتلا هستند، افزود:" البته اين آمار مي‌تواند بيشتر از اين نيز باشد چرا که بسياري از افراد HIV مثبت، از بيماري خود آگاهي ندارند و در صورت آگاهي نيز به دلايلي بيماري خود را پنهان مي‌کنند."

وي اظهار داشت: "پيش بيني مي‌کنيم که از هر 500 نفر ايراني يک نفر به بيماري ايدز مبتلا باشد که اين رقم بسيار بالايي است."

وي در خصوص پيشگيري بيماري ايدز در ايران گفت: "فرد محور اصلي پيشگيري قرار دارد و به اين طريق از آلوده شدن ساير افرادي که با اين فرد در ارتباط هستند، پيشگيري مي‌شود."


دکتر ستايش افزود: "همچنين اقدامات ايران در زندان‌ها بسيار خوب بوده است به گونه‌اي که درصدد انتشار اقدامات ايران به عنوان يک الگو در سطح جهان هستيم."

وي احتمال گسترش بيماري ايدز در حاشيه شهرهاي بزرگ مانند تهران و مشهد را رو به افزايش دانست و گفت: "در حاشيه اين شهرها که با محروميت نيز همراه است، تعداد مبتلايان به HIV زياد است که در اين راستا سازمان يونيسف سرمايه‌گذاري‌هايي انجام داده است."



 

 


توجه توجه توجـــــــــــــــــــــــه . . .


این بخش را به پرسش و پاسخ های پزشکی شما اختصاص دادیم که در همین رابطه از دکتر محمود نکوئی ، متخصص بیماریهای داخلی مقیم استرالیا دعوت کردیم تا به پرسش های شما دوستان عزیز پاسخ دهند .
لطفا پرسش های خود را مختصر و مفید همراه با سن و جنسیت خود برای آدرس
Sinadem@gmail.com ارسال نمایید .
ضمنا جواب سؤالات شما عزیزان در همین قسمت منتشر خواهد شد.
توجه اگر سوال شما در این شماره پاسخ داده نشده است منتظر شماره بعدی این مجله باشید چون سوالات به ترتیب اولویت پاسخ داده می شود.
با تشکر - مدیریت گروه آپادانا

سوالات و جواب های سوالات شما دوستان در طی این هفته توسط آقای دکتر نکوئی :

بنام خدا
با سلام خدمت دوستان عزیز و خانواده های محترم.
در این قسمت با پاسخ به پرسش های پزشکی در خدمت شما عزیزان در گروه آپادانا خواهم بود. لطفاً پرسش های خود را بطور مفید و مختصر و با ذکر سن و جنس به نشانی ای میل مدیر سایت
Sinadem@gmail.com ارسال فرمایید. این نکته مهم را هم به یاد داشته باشید که این پاسخها فقط بصورت کلی و در حد راهنمایی های پزشکی هستند و هیچگاه جایگزین مراجعه حضوری به پزشک معالج نمی شوند، چون تشخیص و درمان از راه دور دشوار است و پزشک باید از نزدیک بیمار را ویزیت و معاینه کند. بنابراین فصل مشترک همه این پاسخها مراجعه به پزشک معالج خودتان (در قدم اول پزشک عمومی و سپس در صورت نیاز مراجعه به پزشک متخصص) می باشد. بهرحال امیدوارم بتوانم از این طریق خدمتی هرچند کوچک به هموطنان گرامی ارائه کنم.

پرسش:
با عرض سلام، پسری 30 ساله هستم که در سن 23 سالگی در نتیجه گسترش بیماری کولیت اولسراتیو (التهاب روده بزرگ) تحت عمل جراحی توتال کولکتومی (برداشتن تمام روده بزرگ) قرار گرفتم و در طی این مدت مشکل خاصی نداشتم. با توجه به اینکه پدرم 11 سال پیش به سرطان زبان مبتلا شدند می خواستم بدانم آیا خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش به دلیل نقش وراثت و سابقه بیماریم بیشتر از سایرین است یا نه؟ و اینکه آیا می توان مراقبتهایی برای پیشگیری انجام داد؟ با تشکر.
پاسخ:

من هم خدمت شما سلام عرض می کنم. برای اطلاع خوانندگان محترم، کولیت اولسراتیو بیماری التهاب کولون یا روده بزرگ می باشد که معمولاً شروع آن در سنین 15 تا 40 سالگی است. بیشتر در جوامع غربی دیده می شود که رژیم غذایی کم حجم و کم فیبر دارند. سابقه خانوادگی در این بیماری نقش دارد. علائم آن معمولاً دفع خون، چرک یا بلغم در مدفوع و یا اسهال خونی است. بیماری با آندوسکوپی و عکسبرداری از روده با ماده حاجب (باریم انما) تشخیص داده می شود. برای درمان از داروهای خوراکی، موضعی یا تزریقی، و در مواردی، جراحی استفاده می شود. رژیم غذایی خاصی برای این بیماری پیشنهاد نشده اما بطور کلی مصرف فیبر زیاد توصیه می شود و همانگونه که در این هرم غذایی دیده می شود بهتر است غذاهای بالای هرم یعنی شیرینی جات کمتر و غذاهای قاعده هرم یعنی غلات، میوه جات و سبزیجات بیشتر مصرف شود. درصدی از بیماران در درازمدت ممکن است به سرطان کولون مبتلا شوند. این خطر در موارد زیر افزایش می یابد: طول بیماری بیشتر از 10 سال، سن بالا، سابقه خانوادگی سرطان کولون و رکتوم، درگیری کبد(کلانژیت اسکلروزان اولیه)، درگیری تمام کولون، و موارد شدید و حاد کولیت اولسراتیو. طبق آمار، احتمال ابتلا به سرطان کولورکتال در موارد طول کشیده یا مواردی که همه کولون مبتلاست 15-10% است که 10-6 برابر افراد عادیست. بهترین راههای پیشگیری، انجام سالانه آندوسکوپی، دی ان آ فلوسیتومتری و رعایت دستورات پزشک معالج می باشد. خوشبختانه بین سرطان زبان و کولیت اولسراتیو ارتباط شناخته شده ای وجود ندارد. با آرزوی زندگی شاد و طول عمر برای شما و همه اعضای خانواده محترمتان.

پرسش:
با عرض سلام، من زنی 31 ساله هستم. حدود 7 سال پیش فیشر و هموروئید خود را عمل کردم. بعد از گذشت حدود 3 ماه ناحیه عمل آبسه کرد و تبدیل به فیستول آنال شد که آن را هم به توصیه پزشک جراح عمل کردم. حدود دو سال بعد بود كه من متوجه شدم متاسفانه كنترلي براي دفع گاز شكم ندارم. وقتي به پزشك جراح مراجعه كردم گفتند كه اسفنکتر داخلي كه وظيفه كنترل ارادي و غير ارادي در دفع گاز شكم را بر عهده دارد از بين رفته است و جراحي نيز نمي تواند اين مشكل را حل كند. آزمايش مانومتري هم انجام داده ام و در حال حاضر مشغول گذراندن يك دوره بيوفيدبك هستم كه در واقع نوعي فيزيوتراپي مي باشد جهت قوي كردن عضلات ناحيه اسفنکتر. پزشك من معتقد است كه با طي كردن اين دوره كمي بهتر خواهم شد. ايشان مي گويند كه اگر اين روش جواب ندهد از تزريق ژل استفاده مي كنند. حال سوال من اين است كه آيا واقعاً روشي كه بتوان به طور كامل اين معضل را حل کرد وجود دارد؟ يا اينكه بايد آنرا تحمل كنم و استرسهاي ناشي از آن را هم متحمل شوم. لطفاً من را راهنمايي كنيد .ممنونم.
پاسخ:

با عرض سلام خدمت شما خواننده گرامی، متاسفانه عدم کنترل اسفنکتر در 18-2% مردم وجود دارد که بسیاری از آنها به دلایل مختلف به پزشک مراجعه نمی کنند. هموروئید(بواسیر)، فیشر(شقاق) و فیستول(مجرای غیرطبیعی بین رکتوم و پوست) هم از بیماریهای رایج رکتوم (مقعد) هستند که علت اصلی بیشتر آنها یبوست و عدم مصرف فیبر کافیست. کنترل دفع معمولاً بعهده اسفنکتر داخلی، خارجی، عضلات کف لگن و عصب پودندال می باشد پس اولین قدم، تشخیص دقیق است تا معلوم شود کدام قسمت دقیقاً آسیب دیده است. علاوه بر نوار عضله و مانومتری، روشهای تشخیصی دیگر عبارتند از سونوگرافی از داخل رکتوم، دفکوگرافی، ام آرآی و بررسی عصب پودندال که البته ممکن است همه این موارد در ایران در دسترس نباشد. روشهای درمانی عبارتند از آموزش، مشاوره، کاهش مصرف فیبر، شکلات، چای و قهوه؛ رعایت بهداشت؛ مصرف داروهای ضداسهال مثل دیفنوکسیلات، لوپرامید، لوموتیل؛ بیوفیدبک(که 70% بیماران به آن پاسخ می دهند)؛ استفاده از آنال پلاگ یکبار مصرف (که روی ناحیه آنال چسبانده می شود)؛ تزریق حجیم کننده های اسفنکتر مثل کلاژن، گاکس یا سیلیکون؛ تحریک الکتریکی ناحیه آنال و تابش اشعه (رادیوفرکونسی) به کانال آنال. در صورت عدم پاسخ به موارد فوق می توان از روشهای جراحی مثل ترمیم اسفنکتر، جابجایی عضلات گراسیلیس یا گلوتئوس، ساخت اسفنکتر مصنوعی با استفاده از روده و یا تحریک عصب ساکرال بهره گرفت. البته روشهای درمانی اخیر هنگامی بکار گرفته می شوند که بیوفیدبک و درمانهای اولیه بی نتیجه باشند.

پرسش:
با عرض سلام و خسته نباشید، برادر من 32 ساله و دارای تری گلیسرید 206 است که نرمال آن 150 می باشد. آیا پرهیز غذایی یا دارویی برای پایین آوردن آن لازم است؟
پاسخ:

با سلام متقابل خدمت شما. برای اندازه گیری صحیح تری گلیسرید و کلسترول، ناشتا بودن بمدت 8 تا 12 ساعت حتماً ضروریست. مقدار طبیعی تری گلیسرید طبق معیارهای امریکایی و اروپایی زیر 150 می باشد اما کانادایی ها تا 180 را نیز نرمال می دانند. بین 150 تا 200 حد مرزی شناخته می شود، بین 200 تا 500 تری گلیسرید بالا و بیشتر از 500 خیلی بالا تلقی می شود. قبل از هرچیز باید مطمئن شد بیماریهای همراه وجود ندارند، زیرا دیابت، کم کاری تیروئید، بیماریهای کلیه و کبد نیز تری گلیسرید را بالا می برند. برای مورد برادر شما که تری گلیسرید 206 دارند، در صورت نداشتن بیماریهای فوق (یعنی نرمال بودن قند خون، تستهای کلیه، کبد و تیروئید)، درمانهای غیر دارویی کافیست که عبارتند از: کاهش وزن، ورزش، کاهش مصرف چربی، گوشت قرمز، فست فود، تخم مرغ، کیک، شیرینی، بیسکویت؛ مصرف ماهی حداقل دو بار در هفته؛ افزایش مصرف سبزیجات، میوه جات و غلات؛ و ترک سیگار. ایشان می توانند دو ماه پس از رعایت موارد فوق دوباره آزمایش بدهند که به احتمال زیاد در صورت رعایت دقیق همه موارد، تری گلیسرید کاهش خواهد یافت. معمولاً در این سن و در صورت نداشتن بیماریهای همراه، درمان دارویی لازم نیست.
 

توت سفید
توت میوه‌ای آبدار، ریز، شیرین و لذیذ است. درخت توت سفید، بزرگ و تنومند و دارای برگ‌های پهن است كه در تغذیه كرم‌های ابریشم مورد استفاده قرار می‌گیرد. قسمت‌هایی كه در تغذیه و پزشكی مورد استفاده است،‌ عبارتند از:
▪ میوه،
▪ برگ،‌
▪ شیره
▪ پوست شاخه‌های تازه.
توت سفید را تازه می‌خورند و برای مصارف زمستان آن را خشك كرده و مانند كشمش می‌خورند. بهترین طریقه مصرف توت به‌صورت طبیعی و خام است چرا كه حرارت دادن و فریز كردن آن، منجر به آسیب مواد آنتی‌اكسیدان می‌شود كه حاوی بخش عمده‌ای از خواص مفید توت را هستند.
خواص توت سفید
توت سفید سرشار از املاح معدنی، تانن، مواد چربی و ویتامین‌های A و C است. جوشانده پوست خشك شاخه‌های جوان و تازه درخت این میوه، ملین و روان‌كننده است. مواد غذایی توت سفید وقتی جذب بدن می‌شود كه صبح ناشتا یا عصر در فاصله غذایی ظهر و شام یعنی درست زمانی كه معده خالی است، مصرف شود.
میوه توت چه خشك و چه تازه دوست كبد و طحال است. جوشانده پوست ریشه و برگ توت،‌ ادرار را زیاد می‌كند و شیره برگ‌های آن در گذشته به عنوان تب‌بر و التیام‌دهنده زخم استفاده می‌شد. عصاره برگ توت یک ضد‌سم قوی است. هر ۱۰۰گرم توت سفید تازه حدود ۶۰ كالری انرژی دارد و قند آن باعث چاقی نمی‌شود. به همین خاطر كسانی كه مبتلا به مرض قند (دیابت) هستند، چای را با توت خشک می‌خورند.
توت به علت داشتن مواد قندی، بدن را تقویت می‌كند، ادرارآور، آرامبخش اعصاب و برای بیماری‌های دستگاه تنفسی مفید است. خوردن توت سفید برای زخم معده نیز مفید است.
برخی از مهم‌ترین مواد مغذی موجود در انواع توت، تأثیر آن‌ها و مقدار مجاز مصرف روزانه عبارتند از:
▪ پروتئین:
هر فنجان توت‌ حاوی یک تا دو گرم پروتئین است. این پروتئین گیاهی برای رشد و بقای ماهیچه‌ها و دیگر بافت‌ها مفید است.
▪ كلسیم:
میزان توصیه شده آن روزانه ۸۰۰ میلی‌گرم است هر فنجان توت حاوی ۲۲ تا ۴۶ میلی‌گرم كلسیم است. كلسیم در شكل‌گیری استخوان، دندان، لخته‌شدن خون، انقباض و انبساط عضلات و فعال‌سازی آنزیمی مفید است.
▪ آهن:
میزان توصیه شده آهن ۱۰ تا ۱۵ میلی‌گرم در روز است. هر فنجان توت حاوی ۵/۱ تا ۱/۱ میلی‌گرم آهن است. آهن مهم‌ترین عنصر در شكل‌گیری هموگلوبین خون به حساب می‌آید. هموگلوبین بخشی از خون است كه اكسیژن را حمل می‌كند. آهن در دوران رشد و بارداری هم دارای اهمیت ویژه‌ای است. اسید الاژیك موجود در انواع توت، از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌كند.
▪ ویتامین A:
میزان توصیه شده ۱۰۰۰ـ ۸۰۰واحد است. یك فنجان توت، حاوی ۹۰واحد ویتامین A است. ویتامین A در رشد و ترمیم بافت‌ها و در بینایی نقش دارد.
▪ ویتامین B۱:
میزان توصیه شده برای ویتامینB۱.
۱/۱ ـ ۵/۱ میلی‌گرم در روز است. هر فنجان توت حاوی ۰۴/۰ میلی‌گرم ویتامین B۱ است.
▪ ویتامین B۲ :
میزان توصیه‌شده برای ویتامینB۲.
۱/۵ میلی‌گرم در روز است. هر فنجان توت ۱۱/۰ ـ ۰۶/۰ میلی‌گرم ویتامین B۲ را تأمین می‌كند.
▪ ویتامین B۳ :
میزان توصیه شده ویتامینB۳.
۱۹ ـ۱۵ میلی‌گرم در روز است كه هر فنجان توت دارای ۱/۱ ـ ۶/۰ ویتامین B۳ است.
ویتامین‌های گروه B در عمل آنزیم‌ها، سوخت و ساز انرژی و ساخت بافت‌ها حائز اهمیت هستند. این ویتامین‌ها به تولید انرژی از گلوكز كمك می‌كنند همچنین جذب پروتئین را كنترل می‌كنند.
▪ ویتامین C:
میزان توصیه شده ویتامین C روزانه ۴۰ میلی‌گرم در روز است كه هر فنجان توت دارای ۸/۸ ـ ۲۰ میلی‌گرم ویتامین C است. ویتامین C برای ساخت و بقای استخوان‌ها، غضروف وعروق خونی ضروری است.

 

چگونگی بوجود آمدن جوش
● مقدمه
ضایعاتی که در اثر بسته شدن مجاری غدد چربی در صورت، گردن، پشت، شانه ها و سینه بوجود می آیند جوش یا به اصطلاح آکنه می گویند. این ضایعات بصورت جوش های سر سیاه، سر سفید، جوش چرکی، کیست و ندول می توانند بروز کنند. آکنه در اکثر نوجوانان دیده میشود و می تواند تا پایان جوانی و حتی بالای سی سال هم دیده شود. جوش معمولاْ بعد از چند سال بهبود می یابد ولی نمیتوان آن را به حال خود گذاشت چون با بهبود بعضی از جوشها، جوشگاه بوجود آمده تا پایان عمر باقی می ماند و از نظر زیبائی مشکل ساز هستند. گرچه این جوشگاه ها قابل ترمیم هستند ولی مانند پوست صدمه ندیده نمی شوند. در بعضی مواقع جوشگاه ها از نظر روحی فرد را آزار می دهند. بنابراین عاقلانه این است که جوش را درمان نمود تا جوشگاه را؛ چون درمان راحت تر و سریعتر است و نتیجه کار هم رضایت بخش تر است.
● چگونگی بوجود آمدن جوش
غدد سباسه یا چربی از بدو در هر دو جنس وجود دارد. در اوایل دوران بلوغ با ترشح هورمون مردانه یا آندروژن این غدد شروع به بزرگ شدن و فعالیت خود که تولید و ترشح چربی است، را آغاز می کنند. غدد چربی در تمام سطوح پوستی بجز در کف پا و دست وجود دارد ولی بیشترین تراکم آنها در صورت، سینه، پشت و شانه ها است. غدد چربی ترشحات خود را بوسیله مجاری چربی که در ارتباط با فولیکول مو است، به سطح پوست تخلیه می کند. افزایش ترشح چربی باعث صدمه به مجاری غدد میگردد و سلول های جدار این مجاری آسیب دیده و کنده می شوند و این سلول های صدمه دیده بهم پیوسته و تولید پلاک یا لخته می کنند و می توانند مجاری را مسدود نمایند. از طرفی در بعضی افراد پوسته ریزی پوست بعلت بعضی نقص ها در آنزیم های لازمه برای پوسته ریزی طبیعی، بطور کامل انجام نمی گیرد و پوسته های روی هم انباشته شده در منافذ مجاری چربی باعث بسته شدن این مجاری می شوند. با بسته شدن این مجاری به هر وسیله، چربی در مجاری انباشته شده و باکتری های موجود در این مجاری رشد زیادی کرده و این چربی ها را تخمیر میکنند و مواد شیمیائی تولید شده در اثر تخمیر و ترشح بعضی فاکتورها از باکتری های موجود و همچنین انباشتگی چربی در مجاری باعث صدمه بیشتر به دیواره مجاری شده و آن را بطور کامل از بین می برند. با ورود چربی، سلول های مرده دیواره، باکتری ها و مواد تخمیری و آنزیمی به داخل پوست فرآیند التهاب فعال شده و سبب قرمزی و چرکی شدن جوش میگردد.
● عوامل ایجاد کننده و تشدید کننده جوش
▪ بهداشت فردی:
گر چه آلودگی و کثیف بودن صورت و بدن علت ایجاد جوش نیستند ولی در تشدید جوش کمک می کنند. شستن صورت روزی دوبار با صابون و یا شامپو در بهبودی جوش کمک می کند. با آب گرم نباید صورت را شست، چون گرما ترشح چربی را افزایش می دهد و همچنین آب سرد نیز می تواند منافذ مجاری را خشک تر کنند و به بسته شدن این منافذ کمک نماید. پس بهتر است با آب ولرم صورت را شست.
▪ رژیم غذائی:
معمولاْ غذا باعث ایجاد جوش نمیشود. گرچه غذاهای چرب و شیرین در بعضی افراد جوشها را بدتر می کنند ولی این عمومی نیست و بقیه افراد نیاز به رژیم غذائی ندارند. ترشح زیادی انسولین در خون و رسیدن آن به پوست در برخی افراد باعث ایجاد جوش می شود. با خوردن غذاهای شیرین و چرب ترشح انسولین افزایش می یابد. پس فقط افرادی که با خوردن چربی و شیرینی دچار جوش می شوند نیاز است که از خوردن این غذاها پرهیز کنند. البته باید توجه داشت که عوامل دیگری نیز در ایجاد و تشدید جوش سهیم هستند. پس باید موقعی قضاوت کرد که این غذاها باعث تشدید جوش می شوند که با هر بار مصرف آنها جوش بدتر شود. از جمله غذا و خوراکیهایی که باعث این علت میشوند شامل: غذاهای چرب، تنقلات، خرما، کشمش، محصولات دریایی ( ماهی و میگو )، بعضی از میوه جات ( موز ، کیوی ، خرمالو ) و غیـره. بهـترین راهکار پرهیز از مواد غذایی و خوراکیهایی است که فرد اظهار میکند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر میشود.
▪ نور خورشید:
گرمای حاصل از نور خورشید باعث تحریک ترشح چربی و از طرفی باعث خشک شدن منافذ می شود. پس بهتر است از قرار گرفتن در تابش مستقیم آفتاب اجتناب کرد.
▪ فراورده های آرایشی:
افرادی که پوست چرب و دارای جوش هستند باید از کرم پودر و مرطوب کننده و حتی ضد آفتاب هایی استفاده کنند که فاقد چربی باشد. این محصولات باید غیر آکنه زا و غیر کومدون زا باشند. موااد آرایشی را باید روزی دوبار از صورت خود با آب و یا شیر پاکن های فاقد چربی و سازگار با پوست چرب پاک کنید. کرم پودرهای رنگی فاقد چربی می توانند قرمزی پوست شما را از نظر مخفی کنند. در صورت لزوم از مارکی استفاده شود که باعث التهاب پوستی نگردد (شما به آن حساسیت نداشته باشید که با تست کردن در داخل بازو می توانید از سلامت آن مطمئن شوید).
● درمان جوش
در درمان جوش نباید خسته شوید. چون درمان جوش یک فرآیند مداوم و طولانی است. درمان جوش در حقیقت کنترل جوش زدن صورت و بدن شما می باشد نه ریشه کن کردن آن. اگر با درمان جوش شما بهبود یافت درمان را قطع نکنید بلکه با مشاوره با پزشک خود داروهای مصرفی را تعدیل دهید. گاهی نیاز است تا کنترل کامل جوش صورت بمدت شش ماه دارو مصرف کرد. در صورتی که بعد از مصرف دو ماه از دارو جوش صورت شما بهبودی نیافت شما به داروهای مصرفی مقاوم هستید و باید درمان تغییر یابد. بسته به نوع جوش و وضعیت جسمانی و هورمونی بدن دارو انتخاب می شود. پس بدون مشاوره با پزشک خود اقدام به مصرف یا تغییر دارو نکنید. در صورتی که با مصرف دارو تغییری در وضعیت جسمانی و یا پوست شما ایجاد شد پزشک خود را در جریان گذارید. در مواردی که کیست و ندول ایجاد شود گاهی نیاز به تزریق دارو بداخل کیست و ندول است و گاهاْ کرایو نیز در درمان مورد استفاده قرار می گیرد. جوشهای سر سیاه و سر سفید اگر با مصرف کرم های لایه بردار تخلیه نشوند نیاز به تخلیه آنها با وسایل خاصی است. پس از فشار دادن این جوشها و هر نوع جوش جهت تخلیه آن پرهیز کنید چون باعث شدت التهاب و ایجاد جوشگاه میگردد.
از کندن جوشها اجتناب کنید چون باعث لک و ایجاد جوشگاه میگردد. در طول درمان گاهی نیاز است که از آنتی بیوتیک خوراکی از قبیل تتراسایکلین، اریترومایسین، داکسی سایکلین و غیره ... مصرف نمایید. این داروها علاوه بر کاهش مقدار باکتری باعث کم شدن التهاب نیز میگردند. اگر با مصرف طولانی آنتی بیوتیک دجار قارچ تناسلی شدید با اطلاع پزشک دارو را قطع و قارچ را درمان نمایید. از عوارض جانبی داروها هراس نداشته باشید و به پزشک خود اطمینان کنید چون ترس از دارو باعث اختلال در روند درمان می گردد. در صورت هر گونه تغییری در مزاج و وضعیت جسمی پزشک خود را مطلع نمایید. اگر داروئی غیر از داروی درمانی جوش مصرف می کنید به پزشک اطلاع دهید. مصرف بعضی از داروها در زمان بارداری و شیر دهی مضر هستند بنابراین در صورتی که شما باردار هستید یا به نوزادتان شیر می دهید به اطلاع پزشک برسانید.
در مواقعی جوش به داروهای رایج جواب ندهد و یا جوش بصورت کیست و ندول های بزرگ باشد با صلاحدید پزشک شاید نیاز به مصرف داروی اکوتان (ایزوتره تینوئین) باشید. این دارو عوارض متعددی دارد که الزاماْ در هر بیماری دیده نمی شود. باید قبل از شروع و در طول درمان برای پیشگیری از عوارض این دارو معاینات پزشکی و آزمایشات لازم انجام گیرد. در حین مصرف این دارو و احتیاطاْ تا یک سال بعد از قطع دارو باید جلوگیری از حاملگی صورت گیرد. دوره درمان باید کامل شود چون می تواند باعث عود جوش گردد. توصیه های پزشک را در حین درمان جوش فراموش نکرده و دقیقاْ اجرا کنید. همیشه در ذهن داشته باشید که جوش را نمی توان بطور کامل از بین برد ولی می توان آن را کنترل نمود.
● درمان جوشگاه های جوش
روش های مختلفی برای از بین بردن جوشگاه ها استفاده میشود ولی باید در نظر داشته باشید که با هیچ روشی نتیجه صد در صد نیست. از جمله این روش ها می توان از لیزر، میکرودرم ابرشن، لایه برداری با مواد اسیدی و کرم های لایه بردار، سابسیژن یا آزاد کردن جوشگاه های فرو رفته از زیر، تزریق کلازن، هیالورونیک اسید و چربی را نام برد. گاهی نیاز است برای رسیدن به نتیجه مطلوب از چند روش استفاده نمود.

چگونه در گروه آپادانا عضو شویم ؟

آدم هابه زور قد نمی کشند
آمده بیمارستان تا قد بکشد. سی سالش است اما به او گفته اند می تواند برای همیشه مشکل کوتاه قدی اش را حل کند. با پوشیدن کفش های لژدار و پاشنه بلند، باز هم احساس قد کوتاهی دارد. اصلاً با پوشیدن این کفش ها قد کوتاهش بیشتر در ذهن اطرافیان حک می شود. گفتند روزی چهار لیوان شیر بخور، ورزش کن، نمک در غذا نریز. طب سوزنی هم رفت. هورمون هم تزریق کرد. ولی قدش بلند نشد.
یکی از دوستان شنید که دکتری با جراحی پاها، قد را بلند می کند. همه راه ها را که رفته فقط این یکی مانده است. حالا روی تخت سفید بیمارستان خوابیده است. منتظر است تا برای عمل برود. دلشوره عجیبی دارد. می ترسد که پاهایش پس از عمل کوتاهتر شوند. شاید هم مجبور شود لنگان لنگان راه برود. ملحفه سفید روی پاهایش را گرفته است.
تا چند ساعت دیگر استخوان هایش را می شکنند تا قدش را بلندتر کنند. ملحفه سفید انگار که کش می آید. پاهایش بلند و بلندتر می شوند. او می خواهد قد بکشد.طول قد، یک ویژگی چند ژنی است؛ یعنی یک یا دو ژن خاص را نمی توان در اندازه قد موثر دانست. اگر پدر و مادر شما کوتاه قد بوده اند، احتمالا شما هم قد بلندی نخواهید داشت. اما متخصصان تغذیه، مهم ترین عامل در روند رشد و طول قد را تغذیه می دانند. سوء تغذیه، به خصوص کمبود پروتئین و برخی مواد معدنی نظیر «روی» در سنین رشد باعث اختلال در قد کشیدن می شود.عامل بسیار مهم دیگر در افزایش قد، هورمون رشد است. نقش این هورمون در رشد فرد از زمان تولد شروع شده و تا پایان بلوغ ادامه دارد. در فقدان کامل این هورمون، رشد قدی به میزان یک دوم تا یک سوم میزان طبیعی کاهش می یابد.
ورزش نیز با افزایش گردش املاح استخوان و تحریک استخوان سازی باعث افزایش قد می شود.
به طور کلی استخوان سازی در بدن به دو روش انجام می شود؛ در روش اول، استخوان های دراز مانند استخوان های ران و استخوان های ساق پا، در محل غضروف های اپی فیزی از نظر طولی رشد می کنند. اپی فیز های موجود در دو انتهای استخوان های دراز از تنه استخوان جدا هستند و در واقع در دو سر آن واقع شده اند. این رشد ابتدا موجب تشکیل غضروف جدید می شود و به دنبال آن تبدیل این غضروف به استخوان جدید رخ می دهد. به این ترتیب، تنه استخوان دراز می شود و اپی فیزها را از هم دور می کند. در روش دوم، سلول های استخوان ساز موجود در لایه ضریع استخوان و بعضی از حفره های موجود در استخوان باعث تشکیل استخوان جدید بر روی سطوح استخوان قدیمی می شوند. همزمان با آن، سلول های استخوان خوار موجود استخوان، استخوان قدیمی را از بین می برند. هرگاه سرعت تشکیل استخوان بیشتر از سرعت جذب و از بین رفتن آن باشد، ضخامت استخوان افزایش می یابد.
هورمون رشد، سلول های استخوان ساز را تحریک می کند، بنابراین بزرگ شدن استخوان ها می تواند در سراسر زندگی فرد تحت تاثیر هورمون رشد ادامه پیدا کند. انواع خاصی از استخوان ها نظیر استخوان فک تحتانی و چانه و نیز استخوان های جمجمه با این شیوه رشد می کنند. هورمون های مترشحه از غده تیروئید و نیز هورمون های جنسی بر روند شد و نمو استخوان، غضروف و عضله تاثیرگذارند.
به طور متوسط نوجوانان در حدود ۱۴ سالگی شروع به قد کشیدن می کنند. جهش قدی پسران معمولا در ۱۱ تا ۱۴ سالگی است. اما افزایش قد تا پایان بلوغ یعنی اوایل ۲۰ سالگی ادامه دارد.
● روش های متداول افزایش قد
مجلات روی کیوسک روزنامه فروشی را که ورق بزنید، انواع مختلف آگهی های تبلیغاتی محصولات افزایش دهنده قد را می بینید. چسب های گیاهی، مچ بند های مغناطیسی، دستگاه ماساژ دهنده و دارو های جدید برای افزایش قد با مارک ها و ضمانت های مختلف.
تولیدکنندگان برچسب های پوستی افزایش دهنده قد، استفاده از آنها را بدون عارضه عنوان می کنند. اما این قبیل برچسب ها از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تایید نمی شوند و فاقد مجوزند.مریم.م یکی از مصرف کنندگان برچسب های پوستی افزایش دهنده قد است. او مدت شش ماه از این برچسب ها استفاده کرده ولی در نهایت تغییری در میزان قد او ایجاد نشده است. او از خرید برچسب های پوستی افزایش دهنده قد پشیمان نیست؛ زیرا هر چند که باعث افزایش قد او نشده اند، اما مشکلی هم برایش ایجاد نکرده اند.اما آزمودن همه روش های افزایش دهنده قد چنین بی خطر نیست. لیلا عیوض زاده، کارشناسی تغذیه می گوید: « استفاده از این دارو های هورمونی، به ویژه پس از بلوغ بسیار مضر است و به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
تزریق آمپول های هورمون رشد در کودکانی که روند طبیعی رشد را سپری می کنند، چرخه طبیعی ترشح هورمون ها را مختل کرده و باعث بلوغ زودرس و کم کاری غده تیروئید می شود. همچنین، رشد عرضی بدن و بدشکلی اسکلتی را به دنبال خواهد داشت».مچ بندها و آیز های مغناطیسی محصولات دیگری هستند که برای افزایش قد به بازار ارائه شده اند. این مچ بندها هر عدد ۱۰ الی ۱۴ هزار تومان قیمت دارند و احتمالاً با افزایش ترشح هورمون رشد باعث افزایش قد می شوند. اما استفاده از این ابزار هم برای افزایش قد مورد تایید پزشکان نیست.
دکتر ناصر علیخانی، فوق تخصص بیماری های غدد درون ریز و متابولیسم می گوید: «حتی اگر این مچ بندها بنا به ادعای سازندگان آنها باعث ترشح هورمون رشد شود، در بالغان بی اثرند و در کودکان اختلالات هورمونی ایجاد کرده و به رشد، آسیب می زنند».
اما پرخطرترین روش متداول برای افزایش قد، جراحی است. در دهه ۵۰ میلادی روش افزایش قد ایلیزاروف در کشور شوروی سابق ابلاغ شد. در این روش با استفاده از دستگاهی طول استخوان پا های فرد را افزایش می دهند. در سنین ۱۸ تا ۳۰ سالگی، جراحی افزایش قد بهترین نتیجه را می دهد.
دستگاه افزایش دهنده طول استخوان با آورد کردن کشش به طور متوسط روزانه یک میلی متر به طول آن می افزاید. به اعتقاد طرفداران جراحی افزایش قد، این عمل فقط به یکی دو روز بستری نیاز دارد و در حین ترمیم استخوان فرد می تواند راه برود و کار های روزمره اش را انجام دهد. حتی سه الی چهار ماه پس از عمل می تواند ورزش کند.در ایران برای نخستین بار دکتر محمدعلی حاجی قاسم در سال ۱۳۶۸ جراحی افزایش قد را انجام داد. هزینه انجام این جراحی در تهران در حال حاضر در حدود یکصد میلیون ریال است و جوانان زیادی با هدف افزایش قد داوطلب انجام آن هستند.یک متخصص ارتوپدی در تهران می گوید:«کشیدگی بیش از حد و در نتیجه پارگی عضله از جمله عوارض انجام این قبیل جراحی هاست. به دنبال این عارضه، عضله فرد کارایی قبل را نخواهد داشت. کاهش استحکام استخوان و نیز عفونت استخوان از دیگر عوارض احتمالی این جراحی است».
برخی از افرادی که برای بلند قد شدن جراحی را انتخاب کرده اند، از بر هم خوردن تناسب طبیعی اندامشان شکایت دارند. یعنی چنین به نظر می رسد که طول دست ها در آنان کوتاه تر از حد معمول است.
شما هم اگر از کوتاهی قد رنج می برید، می توانید یکی از روش های متداول برای افزایش قد را امتحان کنید. اما به یاد داشته باشید که هیچ کدام از این روش ها به اندازه در پیش گرفتن رژیم غذایی صحیح و خواب و ورزش کافی مفید نیستند؛ به خصوص اگر نوجوانی در سنین رشد هستید.

 
 

تحرك و تغذیه مناسب، كلید دستیابی به تناسب اندام
توصیه می‌شود كه جهت كاهش وزن و ایجاد اندام متناسب، فرد با ورزش متناسب، چربی بدن خود را كاهش بدهد (حدود نیم ساعت ورزش كند چون در تمرینات و ورزش‌های بیشتر از نیم ساعت، مراكز اشتها هم تحریك می‌شوند) و در عین حال با رعایت رژیم غذایی و محدود كردن كالری دچار افزایش بیش از حد توده عضلانی و افزایش وزن نشود و از طرفی به علت افزایش تحرك و مصرف كالری فرد باید بتواند از مقادیر متناسب موادغذایی استفاده نماید و در محرومیت از موادغذایی مورد علاقه خود قرار نداشته باشد.
● ما وقت نداریم روزی ۳۰تا ۴۰ دقیقه به طور متداوم ورزش كنیم راه حل چیست؟
اگر فردی هستید كه فرصت ۳۰-۴۰ دقیقه‌ای در روز ندارید كه به طور پیوسته به ورزش بپردازید این مساله را انگیزه‌ای برای ورزش نكردن قرار ندهید. شما می‌توانید مثلا در سه نوبت (هر بار )۱۰ - ۱۵ ورزش كوتاه مدت انجام بدهید. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند كه این ورزش‌های كوتاه مدت ولی چند نوبته در طول روز معادل همان یك نوبت ۳۰-۶۰ دقیقه در كاهش وزن و حفظ تناسب اندام و حفظ ذخیره قلبی عروقی موثر هستند. پس از این به بعد، در محل كار خود، پس از حدود ۳-۲ ساعت كار اداری، حدود ۱۰-۱۵ دقیقه به قدم زدن سریع، نرمش سبك و... بپردازید و روزی سه بار این كار را تكرار كنید تا نتیجه مثبت آن را احساس كنید.
● آیا بهتر نیست به جای استفاده از رژیم‌های غذایی و یا ورزش و نرمش به سونا برویم و در هر جلسه ۲kg وزن كم كنیم؟
باید توجه كرد كسانی كه در هوای گرم و یا در سونا ورزش می‌كنند ممكن است حدود۲ كیلو گرم وزن را در یك جلسه ورزش از دست بدهند و بسیار خوشحال بشوند كه این قدر سریع، راه صد ساله را طی كرده‌اند. ولی باید توجه داشته باشیم كه قسمت اعظم این كاهش وزن، به علت از دست دادن آب بدن است و چربی زیادی سوزانیده نشده است. پس بعد از چند جلسه كه محتوی آب بدن كم شد، دیگر آن كاهش ۲kg وزن در هر جلسه اتفاق نخواهد افتاد، از طرفی با خوردن مجدد مایعات (ناشی از تشنگی)، باز هم به همان وزن قبلی بازخواهیم گشت. به علاوه به علت كاهش سریع مایعات بدن، میزان مایع بین بافتی به سرعت كاهش می‌یابد و بدن فرصت تطابق با این شرایط جدید را ندارد و این امر در ایجاد چین و چروك‌های پوستی نقش به سزایی دارد.
● سوال بسیاری از خانم‌های جوان این است كه وقتی وزن كم می‌كنیم صورت ما سریع لاغر می‌شود و زیر چشم‌ها فرو رفته و تیره رنگ می‌شود. راه حل چیست؟
به همه كسانی كه در حال كاهش وزن هستند، خصوصا خانم‌هایی كه به مسائل زیبایی، اهمیت زیادی می‌دهند، توصیه اكید می‌شود كه حین كاهش وزن، حتما روزانه به مقدار مناسب آب بنوشند ۷ - ۸( لیوان در روز) به این ترتیب می‌توان مایع زیربافتی بدن را افزایش داد. از طرفی به كسانی كه در حال كاهش وزن می‌باشند توصیه می‌شود كه حتی میزان خواب خود را در شبانه‌روز تا ۸-۷ ساعت برسانند و در صورت امكان حداقل ۰/۵ ساعت هنگام بعد از ظهر در حالت خوابیده استراحت كنند (ترجیحا بدون استفاده از بالش.) این كار باعث می‌شود تا مایع میان بافتی به ناحیه صورت و سر رسانیده شود و در نتیجه پوست ناحیه صورت و خصوصا ناحیه زیر چشم‌ها شاداب باقی بماند و از چروك‌‌شدگی و تیره رنگ شدن آنها جلوگیری شود.
بسیاری از پزشكان متخصص زیبایی، معتقدند كه مصرف میزان كافی آب به علاوه خواب كافی در طول شبانه‌روز در حفظ طراوت پوست نقش بسیار مهمی دارد و از آن به عنوان كرم مرطوب‌كننده داخلی نام می‌برند زیرا اثری حتی بسیار بهتر از كرم‌های مرطوب كننده كه بر سطح خارجی پوست مالیده می‌شود دارد.
● آیا می‌توان به طور موضعی در جایی از بدن لاغری ایجاد كرد؟
بسیاری از افراد اظهار می‌كنند كه ما اضافه وزن نداریم و فقط شكم و یا فقط دور ران‌های ما بزرگ است. اولا این افراد باید یك بار دیگر خودشان را وزن كنند و طبق منحنی‌های استاندارد مجددا نگاه دقیقی به اندازه توده بدنی (بجز در قد/ وزن) خود بیاندازند.
زیرا اكثر این افراد اگرچه خود نمی‌دانند، اما مبتلا به اضافه وزن هستند و با كاهش این وزن، چربی این نواحی را هم از دست خواهند داد. البته تحقیقات نشان داده است كه اگر كاهش وزن به طور متناسب (هم ورزش و هم رعایت رژیم غذایی) ایجاد شده باشد، مقدار مطلوبی چربی و معمولا از همان مناطقی كه زائد است (شكم، دور باسن، دور بازو...) برداشته می‌شود ولی اگر كسی فقط رژیم غذایی بگیرد و فقر حركتی داشته باشد ممكن است توده عضلانی وی از دست برود (مثلا دست‌ها و پاهای خیلی لاغر داشته باشد) ولی در عوض توده چربی بدنش تغییر زیادی نداشته باشد.
ولی به طور كلی اگر فردی به طور صحیح وزن كم كند حدود دو سوم از وزن كم شده وی از ناحیه شكم و باسن و ران‌ها كم خواهد شد و یك سوم بقیه از سایر نواحی بدن مثل دست‌ها، صورت، سینه... كم خواهد شد. پس اگر كسی حدود ۱۵ كیلوگرم وزن كم كند، حدود ۱۰ كیلو از این مقدار كم شده از ناحیه شكم، باسن و ران كم می‌شود و در كوچك شدن سایز این نواحی نقش به سزایی خواهد داشت. ضمنا انجام ورزش‌هایی مثل درازنشست، ورزش‌های كششی ناحیه لگن، كمر (با رعایت اصول صحیح) می‌تواند در فرم دادن به ناحیه شكم و لگن كمك كننده باشد.‌

 

 
تاثیرات درمانی خنده
گفته می شود كه خنده بهترین داروست. اما تا به حال هیچ كس آن را ثابت نكرده است. اكنون یك دانشمند ژاپنی مشغول آشكار كردن اسرار خنده است. به اعتقاد وی خنده باعث نشاط ژن های افراد می شود.
«كازو موراكامی» دانشمند علم ژنتیك امیدوار است كه با مشاركت همكاران تحقیقاتی خود یعنی كمدین ها، لطیفه ها را به یك درمان كم هزینه و موثر تبدیل كند. ژن ها اغلب تغییرناپذیر در نظر گرفته می شوند اما در واقع بیش از ۹۰ درصد آنها غیرفعال هستند و یا در تولید پروتئین فعالیت كمی دارند. بنابراین برخی محرك ها می توانند ژن ها را بیدار و فعال كنند.
فرضیه تجربی «موراكامی» عنوان می كند كه خنده یكی از این محرك هاست كه با تحریك انرژی درون DNA افراد می تواند به درمان بیماری ها كمك كند.
«موراكامی» ۷۰ساله كه مدیر بنیاد پیشرفت علوم بین المللی كشور ژاپن است، می گوید«اگر ما ثابت كنیم كه افراد می توانند ژن ها را با استفاده از یك حالت احساسی مانند خنده روشن و خاموش كنند، ممكن است به یافته قرن دست بیابیم كه ارزش دریافت جایزه نوبل و حتی بیشتر از آن را خواهد داشت.» سه سال پیش، «موراكامی» و شركت یوشیموتو كوگیو كه یك شركت پیشرو در زمینه امور تفریحی است اولین آزمایش خود را به طور مشترك انجام دادند. طی این آزمایش موقعیتی ایجاد شد كه افراد مبتلا به دیابت بعد از گوش دادن به یك سخنرانی دانشگاهی خسته كننده به تماشای یك نمایش كمدی كه توسط كمدین های حرفه ای این شركت اجرا شد ترغیب شدند.این آزمایش دوروزه نشان داد كه سطح گلوكز خون این افراد با خندیدن در زمان نمایش و در مقایسه با زمانی كه به سخنرانی خواب آور گوش می دادند كاهش یافت. گلوكز معیار اصلی برای تعیین بیماری دیابت است.
تازه ترین تجارب مشترك وی با شركت مذكور منجر به یافتن حداقل ۲۳ ژن شد كه قابل فعال شدن هستند. و چرخه سلولی هستند - signal transduction -۱۸عدد از این ژن ها مسئول ایجاد واكنش های ایمنی، ترارسانی پیام و عملكرد ۵ ژن باقیمانده هنوز شناخته نشده است. این یافته ها كه «موراكامی» ادعا می كند اولین یافته ها از نوع خود هستند در مجله آكادمیك «روان درمانی و روان تنی» كه در آمریكا منتشر می شود به چاپ خواهند رسید. به گفته «موراكامی»: «خنده درمانی عوارض جانبی ندارد؛ بدین معنی كه روش درمانی بسیار مهمی برای طب بالینی است. اینكه روزی مشاهده كنیم بیماران به داروخانه مراجعه كنند و نسخه یك كمدی ویدئویی را جهت درمان دریافت كنند، خنده دار نخواهد بود.» مدت ها است كه خنده واقعی و خوب به عنوان یك عامل درمانی در نظر گرفته می شود. استادان یوگا در هند خنده را آموزش می دهند. در این كشور تعداد زیادی «باشگاه های خنده» وجود دارد كه اعضای آن فقط برای لذت بردن از خنده گرد هم می آیند.
انتظارها از تحقیقات «موراكامی» مخصوصاً در ژاپن زیاد است زیرا هزینه های درمانی در این كشور كه جمعیت آن به سرعت در حال پیر شدن است هرساله در حال افزایش هستند. با اینكه تحقیقات «موراكامی» در مراحل اولیه است، یك شركت انتشاراتی بهداشتی تحت راهنمایی های تیم تحقیقاتی «موراكامی» شروع به فروش DVDهایی كرده كه در آنها به افراد دیابتی آموزش خنده داده می شود.
وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن بر این عقیده است كه با توجه به افزایش تقاضا برای مراقبت های پزشكی پیشگیرانه، خنده درمانی می تواند به عنوان یك پروژه درمانی مفید به كار گرفته شود. «هیكارو هوریگوچی» یكی از مقامات این وزارتخانه می گوید: «اگر رابطه بین خنده و سلامتی به طور علمی ثابت شود، ممكن است تاثیر بزرگی بر روش های بهبود سلامتی ایجاد كند.» وی اضافه می كند: «ما همچنین امیدواریم كه با مرتبط ساختن این دو زمینه متفاوت _ خنده و درمان پزشكی- یك نوع صنعت جدید ایجاد كنیم.»
در سال ۲۰۰۴ دانشگاه اوزاكا سانگیو در غرب ژاپن با حمایت مالی این وزارتخانه اقدام به تاسیس یك موسسه شراكتی به نام پروژه تحرك كرد كه محققین، بنگاه ها و پزشكان در آن فعالیت می كنند. این موسسه برنامه كاملی از مراقبت های پزشكی برای افراد سالخورده فراهم می كند كه تركیبی از آموزش های فیزیكی و خنده درمانی است.
«میتسوتوشی نیشیكاوا» كه یكی از مسئولین دانشگاهی پروژه تحرك مستقر در شهر اوزاكا است، می گوید: «این اولین تلاش كشور و همكاری دولت، بخش صنعت و آموزشگاه های عالی برای راه اندازی یك بخش مراقبت های پزشكی با به كارگیری خنده است.»
«نیشیكاوا» می گوید: «اوزاكا محل ایده آلی برای آغاز پروژه است زیرا این شهر به خاطر فرهنگ شوخ طبعی خود معروف است و ساكنین آن در مقایسه با اهالی كم حرف توكیو از خندیدن در ملاء عام تردید نمی كنند.» وی در ادامه می گوید: «انتظار می رود كه به كمك این پروژه هزینه مراقبت های پزشكی و پرستاری كاهش یابند. علاوه بر آن، زندگی طولانی همراه با سلامتی برای افراد سالمند امری مهم است.» طی این پروژه، شركت كنندگان ضمن لذت بردن از نمایش های كمدی كه توسط كمدین های حرفه ای اجرا می شود، تمرینات ژیمناستیك و معاینات پزشكی را دریافت می كنند. كلاس های آموزش تهیه غذاهای سالم نیز ارائه می شود. «كیومی یاماناكا» زن خانه دار ۶۱ساله ای كه در این برنامه شركت كرده می گوید: «وقتی كه جوان بودم خیلی می خندیدم اما از زمانی كه پا به سن گذاشتم زیاد نمی خندم. ولی بعد از شركت در این برنامه، گردش خون بدنم روان شده و می توانم روی زانوهایم بنشینم، كاری كه قبلاً نمی توانستم انجام دهم.» بر اساس گزارش مسئولین این برنامه، ۹۲ نفر از شركت كنندگانی كه از آنها نظرخواهی شد گفتند كه بعد از پیوستن به این برنامه هزینه های سالیانه مراقبت های پزشكی شان ۳۰ درصد كاهش نشان داده است.
«نیشیكاوا» می گوید: «قصد داریم در آینده درمان پزشكی را به امری شاد و سرگرم كننده تبدیل كنیم نه یك موضوع دلگیركننده. این هدف اصلی ما است.»
 


چگونه در گروه آپادانا عضو شویم ؟

 
آخرین نكات درباره درمان مواد مخدر
▪ دانشمندان زیادی معتقدند كه وابستگی شیمیایی یك مشكل دارویی درازمدت و مزمن است كه می‌توان آن را در طولانی مدت با كنترل نشانه‌های بازگشت بیماری درمان كرد. در حقیقت، دو برنامه از مدت‌ها قبل به‌عنوان درمان‌های درازمدت در این زمینه به‌كار برده می‌شدند:
۱) برنامه‌های ۱۲ گام
۲) درمان نگاه‌دارنده با متادون.
▪ خبرهای زیادی دربارهٔ پیشرفت واكسن‌ها در درمان وابستگی شنیده می‌شود. ۳ واكسن رایج در این زمینه عبارتند‌از:
۱) كوكائین،
۲) نیكوتین
۳) آمفتامین.
این واكسن‌‌ها پادتن‌هایی را در بدن وارد می‌سازند كه اثر مواد را در افرادی كه تلاش می‌كنند مصرف خود را متوقف كنند، مسدود می‌سازد. این داروها واقعاً بر وابستگی چیره نمی‌شوند، اما حداقل سبب می‌شوند تا افراد در طول درمان خود كمتر از مواد استفاده كنند.
▪ زمانی كه افراد برای یك دوره زمانی بعد از درمان و پس از زدودن سم از بدنشان بازگشت می‌كنند گفته می‌شود كه درمان شكست خورده است. و هنگامی كه افراد نشانه‌هایی از هر بیماری دیگر را پس از بهبودی و درمان نشان می‌دهند به آن عدم همكاری یا پیشروی بیماری گفته می‌شود (برای مثال دیابت و آسم).
▪ یك مشكل بزرگ در ساخت داروهایی برای درمان وابستگی شیمیایی، بدست آوردن دارویی با توان بالا و بدون اثرات جانبی برجسته است. این بدین معنی است كه داروهای جدید باید در دوزهای پایین اثرگذار باشند (برای مثال ۴-۱ میلی‌گرم)، آن‌ها باید تنها قسمت‌هایی از مغز را كه در وابستگی دخیل هستند مورد هدف قرار دهند (قسمت‌های مختلف دسته‌پیشین مغز میانی، جایی كه وابستگی اتفاق می‌افتد) و اثراتشان نباید به مناطق دیگر سرایت كرده و منجر به بروز عوارض جانبی شود.
▪ دارو درمانی (درمان‌های وابسته به دارو) وابستگی شیمیایی در دو طبقه كلی قرار می‌گیرد:
۱) آن‌هایی كه سختی ترك را كاهش می د‌هند.
۲) آن‌هایی كه وسوسه‌ای را كه منجر به جستجوی مواد یا برگشت به سمت مصرف پس از ترك می‌شود را كاهش می‌دهند. مثال در زمینه طبقه اول چسب‌ها و آدامس‌های نیكوتین (برای ترك سیگار) و كلونیدین[۱] (برای ترك هروئین) و مثال در زمینه طبقه دوم درمان‌های دارویی شامل بوپروپیون (در ترك سیگار) و نالتروكسوان (در زمینه ترك الكل) هستند.
▪ متادون و هروئین آگونیست‌های مواد افیونی نامیده می‌شوند، به‌این خاطر كه آن‌ها گیرنده‌های افیونی را فعال كرده و باعث بی‌حسی نسبت به درد، سرخوشی و (در بعضی افراد) وابستگی نسبت به این مواد می‌شوند. داروهای جدیدتری برای درمان وابستگی به هروئین كشف شده است. یكی از جالب‌ترین این داروها، بوپرنورفین است (آمیزه‌ای از آگونیست و آنتاگونیست)؛ بدین معنی كه هم فعال كننده و هم مسدود كننده گیرنده‌های افیونی است. این عملكرد تركیبی به‌خوبی در درمان بیماران وابسته به هروئین جواب داده است.
▪ امروزه برای درمان وابستگی به موادی چون كوكائین،‌ نیكوتین و آمفتامین از واكسن استفاده می‌شود. این پادتن‌های پول‌كلونال و مونوكلونال به ماده مادر می‌چسبند و مانع از رسیدن ماده به مغز می‌شوند یا از چسبیدن آن به گیرنده‌هایی كه اثرات ماده را تولید می سازند، جلوگیری می‌كنند. بنابراین انسان یا حیوانی كه یكی از این واكسن‌ها را دریافت می‌كند، اثرات مواد را احساس نخواهد كرد. آیا این واكسن‌ها دردرمان وابستگی مفیدند؟ ما باید منتظر كوشش‌های بالینی بعدی بمانیم.

 
 

رادیولوژی فك و دهان وصورت
رادیولوژی فك و دهان وصورت - تخصصی از دندانپزشكی است كه با تهیه و تفسیر تصاویر واطلاعات بااستفاده ازاشعه های تابان به تشخیص و كنترل بیماریها و ناهنجاریهای فك و دهان و صورت می پردازد.
● اشعه X
▪ مزایای یك معاینه رادیوگرافیك دندانپزشكی (با اشعه X) چیست؟
بسیاری از بیماریهای دندانها و بافتهای احاطه كننده آنها هنگام معاینه معمول دندانپزشكی دیده نمی شوند. از جمله مواردی كه یك معاینه رادیوگرافیك آنها را آشكار می كند عبارتند از: نواحی كوچك پوسیدگی بین دندانها، عفونت استخوان آبسه یا كیست، آبنورمالیتی های تكاملی، بعضی انواع تومورها. كشف و درمان زود هنگام مشكلات دندانی از هدر رفتن پول و زمان جلوگیری كرده و باعث ممانعت از بروز ناراحتی های غیر ضروری می گردد. معاینه رادیوگرافیك، مشكلاتی از ساختار دهان را كه در طی معاینه معمولی دیده نمی شود، آشكار می سازد. اگر شما تومور پنهانی داشته باشید، رادیوگرافی ها ممكن است به شما كمك كند كه زودتر آن را كشف و درمان كنید.
▪ میزان اشعهX در رادیوگرافی دندانپزشكی
ما هرروز از طرق مختلف در معرض تشعشع اشعه X می باشیم مثل لایه خارجی جو، مواد معدنی خاك، وسایل موجود در خانه(مثل مانیتور كامپیوتر و صفحات تلویزیونی)
▪ منبع /میزان اشعه تخمینی (MSV)
۱) رادیوگرافی دندانپزشكی
ـبایت وینگ(۴ فیلم) / ۰.۰۳۸
ـ سری كامل دهان(حدود ۱۹ فیلم)/ ۰.۱۵۰
۲) رادیوگرافی پزشكی
ـسری دستگاه گوارش تحتانی/ ۴.۰۶۰
ـسری دستگاه گوارش فوقانی/ ۲.۴۴۰
ـ میزان متوسط تشعشع از لایه خارجی فضا در سال / ۰.۵۱۰
MSV میلی سیورت واحد اندازه گیری است كه به ما اجازه می دهد میزان تشعشع اشعه X منابع مختلف را كه كل بدن را متأثر می سازند(مثل تشعشع طبیعی زمینه) یا آنهایی كه فقط بخشی از بدن را تحت تأثیر قرار می دهند(مثل رادیوگرافی ها) مقایسه نمائیم.
▪ نحوهٔ عمل اشعه X
وقتی اشعه X در یك معاینه دندانپزشكی از دهان شما می گذرد، قبل از رسیدن به فیلم، بخش عمده ای از آن توسط قسمتهای متراكم تر (مثل دندانها و استخوان) و مقدار كمتری توسط بافتهای نرم ( مثل گونه ها و لثه ها) جذب می شود. حاصل این كار، ایجاد تصویری روی رادیوگراف است. دندانها روشن تر بنظر می رسند. زیرا اشعه x كمتری از دندان عبور كرده و به فیلم می رسد. حفرات پوسیدگی و نواحی بیماری لثه تیره تر می باشند، زیرا اشعه ایكس بیشتری نفوذ كرده است. تفسیر این گرافی ها به دندانپزشك اجازه می دهد تا با اطمینان و صحت كامل مشكلات پنهان را كشف كند.
● فواصل زمانی در رادیوگرافی
دفعات و فواصل زمانی تهیه رادیوگرافی در هر بیمار، بستگی به نیازهای شخصی وی دارد. از آنجائیكه وضعیت هر بیماری متفاوت از دیگری است. برنامه معاینات رادیوگرافیك باید برای هر بیمار بطور جداگانه طرح ریزی شود. دندانپزشك، تاریخچه شما را مرور می كند. دهان شما را معاینه می كند و سپس تصمیم می گیرد كه آیا شما به رادیوگرافی احتیاج دارید یا نه، و اگر احتیاج دارید چه نوعی برای شما مناسب است؟
اگر شما یك بیمار جدید باشید، دندانپزشك ممكن است رادیوگرافیهایی توصیه كند تا وضعیت كنونی پنهان دهان شما را مشخص كند و بتواند تغییرات آتی را آنالیز نماید. برنامه رادیوگرافی های لازم در مراجعات پیگیری بر حسب سن شما، احتمال بروز بیماری و علائم و نشانه های آن متفاوت است. ممكن است فیلمهای جدید لازم باشد تا پوسیدگیهای جدید كشف شود یا وضعیت بیماری لثه مشخص شود یا وضعیت رشد و تكامل ارزیابی گردد. كودكان ممكن است رادیوگرافیهای بیشتری نسبت به بزركسالان احتیاج داشته باشند. این امر بدین دلیل است كه دندانها و فك آنها در حال تكامل است و دندانهایشان بیشتر از بزرگسالان در معرض پوسیدگی است.

 

 
چگونه در گروه آپادانا عضو شویم ؟
 
مدیریت گروه : 30nAp30
آدرس ایمیل : Sinadem@gmail.com
پروفایل : http://360.yahoo.com/cn4pc
وضعیت در یاهو مسنجر :
pc30na - It's My ID Click Her And Send Me Message!
تعداد بازدیدکنندگان : Hit Counters